AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uručio je danas zahvalnice i tablet računare učenicima i nastavnicima srednjih medicinskih škola u Beogradu za volonterski rad u borbi protiv virusa korona.

Vesić je povodom Međunarodnog dana volontera koji se obeležava danas uručio i plakete pravnim licima koji su dali doprinos borbi protiv korone i naveo da je u prvim danima pandemije pomoć kompanija koje su obezbedile maske i opremu bila od presudnog značaja.

"Tada je bilo teško naći masku a da ne govorimo o skafanderima i drugoj zaštitnoj opremi. Uspeli smo da se organizujemo bolje od drugih kao zemlja i pokazali da možemo da budemo solidarni i da vodimo računa jedni o drugima", rekao je Vesić u Starom dvoru.

Foto: Beograd.rs

Vesić je izrazio zahvalnost učenicima srednjih škola koji su od početka pandemije volontirali na punktovima za vakcinaciju i naveo da te njihove aktivnosti pokazuju koliko su odgovorni prema svom Gradu i društvu.

"Sati i dani koje ste utrošili, što u pripremanju punktova, unošenju podataka i ostalim poslovima, pokazuje da ste svesni da možete da doprinesete da društvo postane bolje", poručio je Vesić učenicima.

Foto: Beograd.rs

Naveo je i da se nada da će mladi ljudi nastaviti da budu solidarni i društveno odgovorni, te da tako treba da se ponašaju u svim budućim nepredviđenim situacijama.

Zamenik gradonačelnika se osvrnuo i na trenutni broj vakcinisanih građana navodeći da je, kada je reč o trećoj dozi, do sada vakcinisano 33,3 odsto Beograđana, drugom dozom, kaže, više od 60 odsto, dok je prvu dozu primilo 62,5 odsto stanovništva.

Foto: Beograd.rs

"Zahvalan sam Beograđanima jer su pokazali da su najodgovorniji u Srbiji, imamo najviše vakcinisanih i veliki broj života smo zaštitili", rekao je Vesić.

On je naveo da je vakcinacija jedini način da se pobedi virus korona te da ona ne znači da ne može da se dobije virus, ali da, kaže, znači, da oni koji prime vakcinu neće završiti na respiratoru i sa težim posledicama.

"Svako od nas u svojoj porodici i svom okruženju, nažalost, poznaje neke ljude koji su umrli tokom ove dve godine i to je nešto što nas podseća da je virus prisutan i da moramo da budemo odgovorni", kaže Vesić.

Svečanosti upriličenoj povodom Međunarodnog dana volontera prisustvovao je i sekretar Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaciju i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš.

Foto: Beograd.rs

#volonteri