AKTUELNO

Nakon radova na rekonstrukciji, koji su trajali 45 dana, danas je otvoren obnovljeni Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju na opštini Stari grad.

Dnevni boravak jutros je obišao zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je istakao da se zrelost društva ogleda upravo u tome koliko to društvo vodi računa o najstarijima, najmlađima, kao i osobama sa invaliditetom i smetnjama u razvoju.

Foto: Beograd.rs

Dodao je da je otvaranje ovog dnevnog boravka još jedan dokaz da Beograd sve više vodi računa o onima koji imaju posebne potrebe za brigu o njima.

Vesić je rekao i da je na teritoriji Beograda 619 korisnika gradskih centara za socijalni rad.

Foto: Beograd.rs

"Na ovaj način želim da oni osete da su jednaki članovi društva i da društvo dodatno brine o njima, što i jeste naša obaveza", rekao je Vesić.

Podsetio je da su tokom poslednja tri meseca otvorena četiri nova objekta u Ovči, Sopotu i Lazarevcu, kao i objekat "Predah", i da je kapacitet povećan za oko 200 mesta.

Posebno je istakao da je vakcinisano čak 70 odsto zaposlenih u dnevnim centrima u Beogradu, kojh ima 358.

Foto: Beograd.rs

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da će korisnici dnevnog boravka na Starom gradu od sutra moći da uživaju u novom prostoru.

Dodala je da će imati organizovan prevoz od kuće do boravka, specijalizovanim vozilima, kojih u Beogradu ima 20.

#REKONSTRUISAN DOM

#Stari grad