AKTUELNO

Na sednici Kriznog štaba koja je jutros održana u Leštanima odlučeno je da se isplati jednokratna novčana pomoć porodicama dvojice poginulih radnika tokom eksplozije koja se dogodila u fabrici municije u tom naselju, rekao je zamenik gradonačlenika Beograda Goran Vesić.

Vesić je novinarima u Starom dvoru rekao da je odlučeno da se formira popisna komisija koja će utvrditi stepen oštećenja nastalog na kućama usled eksplozije.

"Koliko smo mi mogli da procenimo, oštećeno je oko 70 kuća, međutim povoljno je to što nijedna nije oštećena u tolikoj meri da u njoj ne može da se stanuje. Mi smo već izdali nalog da se pomogne u saniranju nekoliko kuća koje imaju ozbiljna oštećena na krovovima", rekao je Vesić.

Naveo je da se u bolnici trenutno nalazi 13 povređenih radnika, od kojih je jedan u teškom satnju i da se nada da će se svi oni uskoro vratiti kućama.

Vesić je takođe rekao da je put, iako je zatvoren, potpuno bezbedan, ali da ljudi iz Sektora za vanredne situacije žele da budu potpuno sigurni da se više neće dogoditi nijedna eksplozija.

Naveo je da se čekaju rezultati istrage kako bi se videlo da li postoji krivac za ovu nesreću, te da će se u skladu da tim reagovati.

Takođe, Vesić je naveo da će se videti da li je fabrika za proizvodnju municije na odgovorajućem mestu s ozbirom na to da se nalazi u naselju gde žive ljudi, kao i da će se, ukoliko bude potrebno, postaviti pitanje odgovornosti za to.