AKTUELNO

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Beogradski metro i voz" Stanko Kantar kaže da izgradnjom metroa Beograd dobija novu dimenziju.

- Zajedno sa razvojem BG voza i budućim unapređenjem tramvajskog sistema za desetak godina Beograd će dobiti potpuno novu dimenziju - naveo je Kantar i dodao da je metro deo javnog prevoza u kojem učestvuju i drugi vidovi saobraćaja.

Stanice metroa će biti na kilometar, što je uobičajeno. Ako imamo dve linije i zajedno 40 kilometara i isto toliko stanica, to ne može pokriti sve tačke Beograda, ali možemo da ga uvežemo sa gradskom železnicom gde već imamo izgrađenu infrastrukturu koju treba unaprediti i povećati broj polazaka sa zajedničkim presedačkim stanicama za oba sistema i uz produženje nekih tramvajskih mreža dobijate mrežu kojom možete da putuje iz bilo kog dela grada u drugi deo grada

Kantar je naveo da će u izgradnju biti uključeno 40 velikih i 500 malih podizvođača, te da je reč o tehnološki veoma zahtevnom poslu.

Prema njegovim rečima, izgradnjom prve dve linije će biti rasterećeni najopterećeniji putni pravci u srpskoj prestonici, iz Zemuna će se, na primer, do Slavije stizati za 15 minuta.

- Kada počnete da gradite metro nema kraja. Linije se produžavaju i graniju - naveo je Kantar i dodao da se prilikom projektovanja gledalo da se što manje remeti saobraćaj u Beogradu, ali će izgradnja stanica iziskivati određene izmene u saobraćaju.