AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić uručio je danas tablet i laptop računare učenicima i profesorima srednje škole "Srpske pravoslavne Bogoslovije Svetog Save".

Vesić je uručio 59 tablet računara za učenike srednje bogoslovske škole, kao i 17 laptopova profesorima i istakao da mu je posebno zadovoljstvo što je ta škola dobila isto što i druge beogradske škole.

"Drago mi je što sam posetio školu sa najdužom tradicijom u Beogradu. Verujem da ćemo učenicima i profesorima ovim uređajima omogućiti da nastavu obavljaju brže", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Naveo je da je ta škola veoma značajna za društvo, te da će učenici koji je pohađaju biti sveštenici i u prilici da pomažu ljudima da postanu bolji i humaniji.

Zamenik gradonačelnika je istakao da ga posebno raduje što Grad neguje dobre odnose sa Srpskom pravoslavnom crkvom sa kojom su, kaže, u planu mnogi zajednički projekti.

Foto: Beograd.rs

Kako je naveo, reč je o projektu izgradnje crkve u blokovima na Novom Beogradu, zatim se radi na otkrivanju temelja Hrama Uspenja Presvete Bogorodice, crkve na Kalemegdanu, koja je, kaže, uništena tokom turske okupacije.

"Radimo i na izgradnji platoa oko Hrama Svetog Save, takođe ćemo raditi novu zgradu Patrijaršije, tako da imamo puno zajedničkim projekata", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Rektor Bogoslovije Svetog Save Radomir Vrućinić iskazao je zahvalnost Gradu na donaciji tablet i laptop računara, koji će, kaže, učenicima i profesorima olakšati rad u nastavi.

"Nadam se da ćemo učvrstiti veze između Bogoslovije i Grada na taj način a i u vidu drugih projekata koji će unaprediti funkcionisanje naše škole", rekao je Vrućinić.

Foto: Beograd.rs

#Goran Vesić