AKTUELNO

Večeras je u Južnom bulevaru kod broja 94 u Beogradu došlo do urušavanja gradilišta. Prema rečima stanara iz okolnih zgrada, srušila se i jedna stara kuća pored gradilišta u kojoj živi baka, ali srećom niko nije stradao.

- Svi smo preplašeni, od četvrtka čujemo kako tlo vibrira. Verovatno je to posledica ovih kiša. Danima ovo gradilište niko ne obilazi, a majstori koji rade kažu da ne razumu srpski. Niko ne zna ni ko su ni šta se gradi - pričaju stanari okolnih zgrada.

Kako saznaje Blic od komšija, gradilište je niklo pre oko pet meseci, ali ne znaju ko je izvođač i investitor.

Foto: Twitter.com

- Plašim se zbog dece jer je neobezbeđeno, trotoar se urušio, a u blizini je i škola. Konstatno čujemo ovih dana kako se zemljište odronjava - priča komšinica.

Kako se moglo videti, jama za temelj je puna vode, a kako je padala kiša, ona je verovatno sapirala zemlju koja je stajala između šipova i tako su krenule vibracije. Kako javlja reporter "Blica" sa lica mesta, na terenu je i građevinska inspekcija, a komunalci će ostati ovde celu noć.

Foto: Twitter.com

Inače, pripadnici Policijske stanice "Vračar" stigli su na lice mesta odmah po dojavi stanara, koji su već bili na ulici.

Kako se vidi na snimku objavljenom na društvenim mrežama, na licu mesta se čuje obrušavanje zemlje. Pukli su šipovi i urušili se.