AKTUELNO

Minibus linija 309L2 uspostavljena kao privremeno rešenje dok traje rekonstrukcija dela ulice Vojvode Stepe u Kaluđerici postaće trajna linija javnog saobraćaja.

Naime, javni prevoz kroz zaseok Čardak u Kaluđerici dugogodišnja je želja građana ovog dela naselja koja nije realizovana zbog neadekvatne saobraćajne infrastrukture.

Međutim, trasa privremene linije koja saobraća od početka radova na glavnoj saobraćajnici omogućena je rekonstrukcijom ulice Milana Rakića koja je izvršena pre nekoliko godina, a zadržaće se kao trajno rešenje problema javnog prevoza u ovom delu naselja nakon predate nove peticije Saveta roditelja OŠ "Miloje Vasić" koja je pristigla na adresu opštine Grocka i Sekretarijata za javni prevoz.

Minibus linija saobraćaće od okretnice u naselju Kaluđerica trasom ulica Milana Rakića, Save Kovačevića, Proleterskih brigada i Smederevskim putem do terminusa kod "Tri tiganja".

Opsluživaće je dva minibusa a linija će saobraćati radnim danima na 15 minuta a vikendom na 30 minuta. Za uspostavljanje ove linije kao trajnog rešenja podržao je i zamenik gradonačelnika Goran Vesić, a Grad Beograd izdvajaće godišnje 20 miliona dinara.

#Autobus

#Kaluđerica