AKTUELNO

Zbog obilnih padavina preduzeće “Beogradvode” je u pripravnosti i kontroliše vodotokove drugog reda, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da je situacija pod kontrolom i da za sada ne postoji opasnost od izlivanja vode.

Vesić je naveo da je u Beogradu u poslednja 24 časa palo 40 litara kiše po metru kvadratnom, kao i da je u nekim delovima količina padavina bila i do 80 litara.

“Mi smo se pripremili za to i sva naša preduzeća su imala najavu, iako kada su takve padavine u pitanju na kritičnim mestima dolazi do problema”, rekao je Vesić za Tanjug.

Zamenik gradonačelnika je naveo zbog velikih količina padavina preduzeće “ Beogradvode” kontroliše vodotokove drugog reda, na kojima, kaže, ne postoji opasnost od izlivanja.

Naveo je da je Grad očistio oko 70 kilometara vodotokova od komunalnog otpada, te da je ta akcija dala dala rezultate jer su sada, navodi, mnogo protočniji.

"S obzirom na najavljenu količinu padavina i njihov prestanak tokom dana, ne očekujemo da će bilo biti problema u smislu da je potrebna vanredna odbrana od poplava", kazao je Vesić.

Vesić je rekao da je zbog pojačanih padavina nekoliko beogradskih preduzeća intervenisalo na terenu, ali da nije došlo do većih problema, jer je kaže, sve unapred bilo pripremljeno.

Navodi da je preduzeće JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" imalo 65 intervencija na terenu, a da je ekipa JKP "Gradska čistoća" izlazila na teren četiri puta zbog čišćenja slivnika kišne kanalizacije.

"Očekujemo da se padavine tokom dana smanje, da padne oko 10 litara kiše po metru kvadratnom", kazao je on.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je jutros da se na području Beograda očekuju obilne padavine oko 30 mm za 12 sati, a u pojedinim delovima grada i više.

#Beogradvode