AKTUELNO

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je za NOVO JUTRO TV PINK da se od trenutka uvođenja kovid propusnica primećuje veliko povećanje broja vakcinisanih lica u Beogradu i to prvom dozom.

- Ohrabrujući podaci su da se povećao broj onih koji su se vakcinisali u poslednje dve nedelje, ali je to i dalje mali broj u odnosu na proleće kada se nedeljno vakcinisalo po 5,6 hiljada građana – rekla je Stanisavljević.

Foto: Unsplash.com

Kako kaže, povećanje ipak postoji u odnosu na prošle nedelje.

Pedijatar i pulmolog doktor Saša Milićević, rekao je da je virus jako nepredvidiv, dodaje da sada jako napada decu i ističe da sada vidimo da ostavlja i tragične posledice.

- Ne možemo više biti sigurni. Ne postoji više ni jedan deo populacije koji je bezbedan. Više nema razlike da li je neko star ili je u pitanju beba – rekao je Milićević.

Kako kaže, kod dece je ranije bila manja prijemčivost za virus, ali on je mutirao i sada zaražava sve.

Foto: TV Pink Printscreen

- Još uvek ne znamo tačno zašto se i šta tačno dešava – rekao je Milićević.

Stanisavljević je rekla da je jako važno da struka i nauka što više razgovaraju sa mladima.

- Svaki čovek kada mu se objasni kako stoje činjenice, lakše shvati. Veoma je važno da se svakodnevno borimo protiv toga činjenicama ili istinom – rekla je Stanisavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

Ističe da se puno netačnih informacija plasira svakoga dana preko antivaksersa.

- U Beogradu je vakcinisano preko 800 hiljada građana prvom dozom, što je preko 60,31 posto beograđana – rekla je Stanisavljević.

Kako kaže, ponosna je što smo u Beogradu prošli 300 hiljada beograđana koji je primio buster dozu.

Autor:

#dr Saša Milićević

#nataša stanisavljević