AKTUELNO

Prava je sreća da niko od prolaznika nije povređen.

Jaka košava koja već danima duva u Beogradu napravila je haos na ulicama glavnog grada. Olujni vetar oborio je drvo na parkirane automobile u ulici Bulevar Despota Stefana u centru Beograda, a za sad nije poznato kolika je materijalna šteta.

Prolaznici navode da je prava sreća da niko od prolaznika nije povređen.

- Drvo se zaljuljalo i svom silinom obrušilo na parkirana vozila. Bilo je strašno. Srećom da u tom trenutku niko nije prolazo ulicom. Da je ovoliko velika grana pala na nekog prolaznika na mestu bi ga ubila - ispričali su prolaznici beogradskim medijima.

Foto: Instagram.com/moj_beo_grad

Fotografije grana drveća na haubama automobila šire se društvenim mrežama. Za sada nije poznato ko su vlasnici oštećenih automobila i kolika šteta je pričinjena-

Podsećamo, RHMZ je jutros izdao upozorenje na olujnu košavu za područje Srbije u kojem se navodi da će ona duvati sve do petka.

- Do petka u košavskom podružju vetrovito sa jakim i olujnim jugoistočnim vetrom, koji će u sredu i četvrtak na jugu Banata dostići udare orkanske jačine, preko 28 metara u sekundi (> 100 km/h) - navodi se u upozorenju RHMZ, koje je postavljeno noćas malo iza ponoći a koje važi do 8. oktobra.

Meteorolog kompanije "Veder tu ambrela" Đorđe Đurić na svom Fejsbuk nalogu napisao je da nam od srede, tačnije od sutra predstoji pravo jesenje vreme.

- Narednih dana orkanski udari košave i do 120 kilometara na čas. U Srbiji preovladava sunčano i relativno toplo vreme za ovo doba godine - napisao je on.

#Beograd

#Košava