AKTUELNO

Stefan Jović (21) mladić je napušten i prepušten ulici. Korisnici društvenih mreža navode da on nema krov nad glavom, nakon što mu je kuća izgorela, kao i da su ga nedavno videli da plače u Bloku 70.

Iako radi, Stefan ni ovog meseca nije skupio dovoljno novca za kiriju. Sa porodicom nije u kontaktu, nakon što je otac davno prekinuo svaku komunikaciju sa njim. Takođe, i njegov otac je na ulici, dodaju korisnici društvenih mreža.

Najlepše godine svog života Stefan prolazi sam, gladan i bez sigurnosti. Prema saznanjima Stefan nije primljen ni u dom za beskućnike, jer kako se dodaje, red je predugačak, a on je poslednji na spisku jer je mlad.

Zbog hladnog vremena, koje nas očekuje u narednim mesecima, Stefan nema gde da spava. Nekada prespava kod drugara, kada im roditelji nisu kod kuće.

Na društvenim mrežama korisnici mole sve za ideju kako pomoći ovom mladiću. Dodaju i da Stefan nije narkoman i da je vrlo lepo vaspitan, izgubljen i uplašen. Ljudi pored njega, kako kažu oni koji su to videli, prolaze kao pored "turskog groblja".

Stefan ne prosi novac, a jedna od žena koja je pričala sa njim kaže da mu je obećala pomoć. Njegovu priču podelila je na Fejsbuku, a korisnici društvenih mreža već su se organizovali i nameravaju da Stefanu prikupe novac kako bi mu obezbedili hranu i novac.

Autor: S. K.