AKTUELNO

Građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekcijske poslove izvršila je nadzor nad izvođenjm radova u Topolskoj 19 i Gročanskoj 32.

Tom prilikom inspektor je konstatovao da je rešenjem opštine Vračar odobreno izvođenje radova na adaptaciji stambenog objekta u Topolskoj ulici 19, kao i da investitor poseduje potvrdu o prijavi radova.

Takođe, utvrđeno je da su osim radova na adaptaciji, koji su odobreni rešenjem, izvedeni i radovi na rekonstrukciji bez pribavljenog odobrenja izdatog od nadležnog organa. U skladu s tim, građevinski inspektor će u daljem toku postupka preduzeti odgovarajuće mere iz svoje nadležnosti.

Foto: Beograd.rs

U Gročanskoj ulici 32 inspektori su konstatovali izvođenje radova na izgradnji objekta po izdatoj građevinskoj dozvoli nadležnog organa. Izvršenim inspekcijskim nadzorom građevinski inspektor je utvrdio da je investitor uklonio izvedenu krovnu konstrukciju i izveo radove na izgradnji osmog sprata, čime je odstupio od spratnosti predviđene građevinskom dozvolom. Gradilište je na licu mesta zatvoreno stavljanjem trake i službenog znaka ,,zatvoreno gradilište”.

Građevinski inspektor će o utvrđenom činjeničnom stanju sačiniti zapisnik, koji će dostaviti investitoru na izjašnjenje. Po proteku zakonskog roka za izjašnjenje, građevinski inspektor će s obzirom na utvrđeno činjenično stanje preduzeti zakonom predviđene mere iz svoje nadležnosti.