AKTUELNO

U biblioteci Osnovne škole "Lazar Savatić" u Zemunu danas su đacima trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda podeljeni tablet uređaji, a nastavnicima i učiteljima laptopovi.

Uz poštovanje svih propisanih mera zaštite od kovida, tablet uređaje i laptopove je podelio zamenik predsednika opštine Zemun Žarko Dronjak, a događaju je prisustvovao i direktor škole Goran Petrović, koji je u ime kolektiva i đaka zahvalio na besprekornoj saradnji Gradu Beogradu i Gradskoj opštini Zemun, saopštio je Beoinfo.

Foto: Beograd.rs

Tablete sa karticama i besplatnim internetom, kao i pristupom digitalnim udžbenicima za 7.212 učenika trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda koji pohađaju nastavu u 20 zemunskih osnovnih škola obezbedio je Grad Beograd.

Nastavnicima i učiteljima koji su prošli digitalnu obuku uručeno je 665 laptopova za izvođenje nastave, tako da su stvoreni svi preduslovi za nesmetano obrazovanje osnovaca. Škole su opremljene brzim internetom i tehnikom.

Tableti sa obrazovnim aplikacijama dizajnirani su tako da olakšaju obrazovni proces, istovremeno razvijajući digitalnu pismenost već na osnovnoškolskom uzrastu. Izuzetno su korisni u izradi domaćih zadataka, za pripremu prezentacija i rad na školskim projektima, kao i za savladavanje gradiva predviđenog nastavnim planom i programom.

Foto: Beograd.rs

#Tableti

#Zemun

#deca

#laptopovi