AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da će grad Beograd zajedno sa svojim privrednicima obnoviti 34 kuće u selu Majske Poljane u opštini Glina.

On je gostujući na Studiju B podsetio da je grad Beograd nakon zemljotresa u Hrvatskoj koji je najviše pogodio srpske sredine ljudima koji su ostali bez krova nad glavom poslao više od stotinu mobilnih kontejnera putem Srpske pravoslavne crkve, saopštio je Sekretarijat za informisanje grada Beograda.

"Mnogi od njih i danas žive u njima, a ulazimo u jesen. Prošlog januara doneo sam odluku da ćemo obnoviti kuće u selu Majske Poljane, srpskom selu u ovom delu Hrvatske. Obnovićemo ili sagraditi 34 kuće. To će biti kvalitetne montažne kuće", rekao je Vesić.

On je zahvalio narodnoj poslanici Sanji Lakić, koja je kao dete došla u Srbiju u izbegličkoj koloni u Hrvatskoj, na velikom trudu da se pomogne ljudima u tom delu Hrvatske, a koja je zajedno sa inženjerima Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda i Zavoda za veštačenje obišla teren i utvrdila stepen oštećenja kuća.

On je objasnio da će kuće obnoviti beogradske građevinske kompanije.

"Novac za obnovu 19 kuća već smo obezbedili, a narednih nedelja imaćemo sve. U međuvremenu, Sanja je deci iz Majskih Poljana, kojih je osmoro, odnela moj poklon - tablete, iste onakve kakve dobijaju beogradska deca. Te tablete poklonila je jedna beogradska IT kompanija", rekao je Vesić.

Autor:

#Goran Vesić