AKTUELNO

Ključevi šest putničkih i dva kombi vozila uručeni su danas u Beogradu predstavnicima Centra za socijalni rad, Prihvatilišta za odrasle i starije osobe i Prihvatilišta za decu i mlade.

Ključeve vozila, vrednih ukupno 18 miliona dinara, na platou ispred Srarog dvora uručili su zamenik gradonačelnika Goran Vesić i gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević.

- Posebno je zadovoljstvo kada uradimo nešto za naše ustanove socijalne zaštite i srećan sam što je naš budžet takav da možemo da kupujemo nova vozila - rekao je Vesić. Naveo je da su ustanove koje su dobile nova vozila do pre nekoliko godina koristile vozila stara i po 20, 30 godina, te istakao da se na ovaj način podiže kvalitet usluge i prava koja imaju korisnici ustanova socijalne zaštite. Vesić je rekao da Grad Beograd na ovaj način pokazuje koliko mu je socijalna zaštita važna.

Foto: Beograd.rs

Naglasio je da će i gradskim budžetom za sledeću godinu, budžet za socijalnu zaštitu biti veći.

- Imaćemo veća izdvajanja po svakoj kategoriji - rekao je Vesić.

Posebno je izrazio zadovoljstvo što Grad svake godine izdvaja više novca za lične pratioce, navodeći da trenutno u Beogradu ima oko 500 ličnih pratilaca, a da će ih do kraja godine biti 600.

Dodao je da ih 2013. godine uopšte nije bilo, podsetivši da se sa tom uslugom počelo 2014. godine, a sistemski od 2017.

Foto: Beograd.rs

- To pokazuje do koje mere vodimo računa o tome da svako ko je u bilo kakvom stanju socijalne potrebe dobije pomoć od Grada - rekao je Vesić.

Zahvalio je gradskoj sekretarki za socijalnu zaštitu koja, kako kaže, taj resor vodi maestralno, kao i zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite.

Stanisavljević je rekla da je vrednost vozila koja su kupljena za ustanove socijalne zaštite 18 miliona dinara.

Foto: Beograd.rs

- Pandemija korona virusa ni u jednom trenutku nije poremetila planove niti ulaganja za budžet kada je u pitanju socijalna zaštita jer smo mi i prošle godine dodelili dva nova vozila Centru za smeštaj i dnevne boravke dece sa smetnjama u razvoju, koja služe za prevoz korisnika - podsetila je Stanisavljević.

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović zahvalila je na vozilima koja su dobili, navodeći da sada ta ustanova ima deset potpuno novih vozila kojima može brzo i efikasno da obavlja sve intervencije na terenu.

Događaju su prisustvovale direktorka Prihvatilišta za decu i mlade Danijela Stojković i pomoćnik direktora Prihvatilišta za odrasla i stara lica Mirjana Joličić.

#Goran Vesić

#nataša stanisavljević