AKTUELNO

Nastavlja se distribucija tablet računara po gradskim opštinama i podela osnovcima od trećeg do šestog razreda osnovnih škola na teritoriji Beograda.

Gradska opština Barajevo je prva od gradskih opština u koju je Grad distribuirao tablete za osnovce i lap-topove za učitelje i nastavnike.

Danas je počela podela tableta barajevskim učesnicima od trećeg do šestog razreda, kao i lap-topova nastavnicima u svim osnovnim školama i područnim odeljenjima na teritoriji opštine.

Foto: Beograd.rs

Početku podele u OŠ „Pavle Popović” u Vraniću prisustvovali su predsednik opštine Slobodan Adamović i pomoćnik predsednika Milomir Mihailović, a u OŠ „Knez Sima Marković” članovi Opštinskog veća Nenad Savić i Jelena Janković.

Adamović je tom prilikom istakao da mu je drago što je deo početka nove digitalne ere obrazovanja i to ne samo kao predsedniku opštine, već i kao roditelju jer zna koliko je važno rasteretiti budžet u septembru.

– Želim da zahvalim Gradu Beogradu što je izdvojio sredstva i pokrenuo jedan ovako značajan projekat koji svoj deci pruža jednake mogućnosti za obrazovanje. Siguran sam da će se investicije poput ove u budućnosti pokazati više nego opravdanim, jer jedino ulaganja u buduće generacije mogu dati ozbiljne rezultate na dugoročnom planu i nepogrešivo doprineti opštem društvenom razvoju jedne zemlje. Želim vam puno uspeha i da u danima koji su pred vama iskoristite svoje kapacitete na pravi način i budete ponos, kako svoje opštine tako i Grada Beograda i čitave države – rekao je Adamović.

Foto: Beograd.rs

Tablete će do 15. septembra dobiti 67.592 učenika od trećeg do šestog razreda na teritoriji grada Beograda.

Tableti su stigli u 11 škola Barajeva i Savskog venca, zatim u sedam škola na Starom gradu i u osam rakovičkih škola. Danas u 18 škola na Čukarici, zatim u Zemunu u 20 škola, u sredu su na redu Surčin i Grocka koji ukupno imaju 13 škola, pa u 13 škola na Zvezdari i sedam na Vračaru. Za poslednju nedelju ostali su Novi Beograd i Sopot sa 24 škole, a za 14. septembar Lazarevac i Obrenovac sa 20 škola. U Mladenovcu i Voždovcu tableti će se deliti 15. septembra u 25 škola i 16. septembra u 17 škola na Paliluli.