AKTUELNO

Sugrađanima su na raspolaganju Sinofram i Fajzer vakcine.

Autobus adaptiran u mobilni punkt za vakcinaciju postavljen je ispred beogradskog tržnog centra "Ušće", a svi koji danas i sutra tu prime vakcinu protiv korona virusa dobiće na poklon karte za festival "Belgrade Music Week".

Sugrađani tu od 12 do 20 sati mogu da prime prvu, drugu ili treću dozu, a na raspolaganju su im Sinofram i Fajzer vakcine.

Reč je o akciji Grada Beograda zajedno sa festivalima, kaže gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i dodaje da je namera da se apeluje na odgovornost građana.

- Sa jedne strane želimo da u Beogradu sve funkcioniše i da se život odvija kao pre pandemije korona virusa, ali sa druge strane ne smemo da zaboravimo da je u dalje u toku pandemija i ovo je jedan od načina da motivišemo mlade da se vakcinišu - rekla je Stanisavljević.

Istakla je da će svi koji se vakcinišu u autobusu ispred tržnog centra "Ušće", ukoliko žele dobiti karte za "Belgrade Music Week", što je obezbedio organizator Sky Music.

Najavila je da će autobus za vakcinaciju 3. i 4. septembra biti postavljen ispred stadiona Marakana i da će svi koji se tu budu vakcinisali dobiti besplatne ulaznice za meč koji će biti 4. septembra.

- Mi i u toku sledeće nedelje pravimo plan da mobilni autobus svaki dan bude na drugoj lokaciji jer autobus ide tamo gde su ljudi. Na ovaj način želimo da budemo maksimalno dostupni građanima, kako bismo im olakšali pristup vakcinaciji - dodala je Stanisavljević.

Autobus za vakcinaciju ispred tržnog centra "Ušća" otvoren je u 12 sati, a direktor Doma zdravlja "Savski venac" Zoran Bekić kaže da je za oko sat vremena prvu, drugu ili treću dozu primilo oko 30 sugrađana, te da je zadovoljan odzivom.

#Ušće

#music week festival