AKTUELNO

Zamenik Gradonačelnika Beograda, Goran Vesić saopštio je da su u Beograd stigli tableti za 67.597 učenika koji će za početak nove školske godine biti podeljeni beogradskim osnovcima.

- U Beograd su počeli da pristižu tableti za učenike trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda. Beogradski osnovci, njih 67.592 dobiće besplatne tablete, besplatan internet i besplatne digitalne udžbenike. To nemaju ni deca Pariza, ni Londona, ni Beča. Beograd više nije grad koji zaostaje za drugima, već je grad koji je lider u razvoju i napretku u Evropi - rekao je Goran Vesić.

Kako je ranije najavljeno, svi učenici od prvog do četvrtog razreda u Beogradu dobiće besplatno tablete i digitalne udžbenike.

- Svako dete u Beogradu koje pohađa treći, četvrti, peti i šesti razred, a to je 67.592 dečaka i devojčica, dobiće tablet koji će moći da koriste za digitalne udžbenike, i MTS karticu kao poklon, sa besplatnim internetom - rekao je Vesić.

On je istakao da će ukupno 6.952 učitelja i nastavnika dobiti lapotp računare i da će i oni imati besplatan internet.

Prema njegovim rečima, tableti će biti osigurani od krađa i razbijanja, nakon tri godine postaće vlasništvo roditelja, a biće im dostupni samo sajtovi za obrazovanje, koje je odobrilo Ministarstvo prosvete.