AKTUELNO

Ekipe su i dalje na terenu u Vinči, ali je situacija pod kontrolom, izjavio je za Pink gradonačelnik Beograda.

Krizni štab koji ja vodim oformio je dva stručno-operativna tima: jedan vodi računa i redovno izveštava o situaciji na deponiji u Vinči, a drugi radi na suzbijanju i prevenciji posledica požara, izjavio je za Pink gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić.

Izveštaje o stanju na deponiji, na dnevnom nivou, podnose kompanija "Beo čista" i Gradski zavod za javno zdravlje, kaže gradonačelnik.

- Što se tiče samog požara, on je u znatnoj meri ugašen, a ekipe su i dalje na terenu i rade na dogašavanju vatre – rekao je Radojičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da je reč o problemu koji postoji decenijama, a da su za njegovo nerešavanje odgovorne i prethodne vlasti. Podseća da je aktuelna gradska vlast krenula u njegovo rešavanje još u vreme kada je na čelu grada bio Siniša Mali.

- Krenuli smo u rešavanje problema na moderan način, kroz javno-privatno partnerstvo, sa renomiranom svetskom korporacijom i domaćim partnerom. Jedino na takav način je moglo da se krene sa rešavanjem problema – kaže Radojičić.

Oni koji nisu hteli da se ovaj problem uopšte reši kritikovali su poteze vlasti na svakom koraku, ocenjuje Radojičić.

„Očekujem normalan početak školske godine“

Važno je da početak školske godine bude optimalniji nego što je bio prošle godine, izjavio je gradonačelnik, dodajući da se tokom organizovanja nastave mora voditi računa o tome kako će se razvijati situacija sa epidemijom u Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

- Grad je iskoristio leto da pomogne školama da se pripreme za 1. septembar. U prethodnoj godini je u rekonstrukciju škola uloženo 250 miliona, a 100 miliona dinara za opremu koja će unaprediti nastavu – rekao je gradončelnik za TV Pink.

Očekuje normalan početak školske godine, a da će smernice za njeno dalje odvijanje davati Krizni štab i epidemiolozi u skladu sa epidemiološkom situacijom.

#Beograd

#Zoran Radojičić