AKTUELNO

Zamenik gradonačelanika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će u petak, 20. avgusta, početi prijavljivanje za refundiranje novca za udžbenike koji su kupili roditelji za učenike prvog i drugog razreda, i da će trajati do 30. septembra.

Vesić je rekao da Grad za četiri udžbenika u prvom i drugom razredu - za srpski jezik, matematiku, svet oko nas i izabrani strani jezik refundira roditeljima vrednost tih udžbenika koje su kupili preko škole ili direktno.

Objasnio je da roditelji u školi treba da uzmu potvrdu da je dete upisano u prvi ili drugi razred, sa napomenom od kog izdavača je škola izabrala udžbenike, i da to pošalju Fondaciji za mlade talente Beograda.

Prijavu je moguće poslati i onlajn, a potrebna je još očitana lična karta i kopija platne kartice na kojoj se vidi žiro račun, rekao je Vesić za Tv Prva.

"U roku od nekoliko dana oni će dobiti na račun vrednost ta četiri udžbenika zavisno od izdavača i cena njihovih udžbenika, a procena je da je to oko 6.000 dinara po učeniku ili učenici", naveo je Vesić.

Autor:

#Goran Vesić

#udžbenici