AKTUELNO

Požar u kineskom tržnom centru na Novom Beogradu je lokalizovan i više nema opasnosti da se proširi, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Više nema opasnosti da će se požar proširiti na susedne zgrade što je bio najveći strah tokom noći, a zahvaljujući uspešnoj intervenciji vatrogasaca on je zaustavljen", rekao je Vesić za Tanjug.

On je rekao da, na sreću, nema ljudskih žrtava, iako su se u pojedinim medijima pojavile informacije da su neki ljudi zarobljeni u zgradi tržnog centra.

"Jedan vatrogasac je povređen, dobio je opekotine tokom intervencije, ali na sreću te opekotine nisu opasne", kaže Vesić.

Požar koji je izbio sinoć oko 20 sati i u čijem gašenju je učestvovalo oko 127 vatrogasaca, prvo je zahvatio jedan lokal u tržnom centru, a zatim se proširio i na drugi.

Foto: Pink.rs

Vesić je objasnio da je oko 21.30 delovalo kao da će požar biti lokalizovan, ali tada je došlo do nekoliko novih eksplozija i širenja vatre na krov tržnog centra koja je obuhvatila skoro 4.000 kvadrata u objektu .

On je naveo da su u gašenju požara učestvovala vozila JKP "Gradska čistoća" koja su dopunjavala vodom cisterne vatrogasaca, te da se na taj način intervencija gašenja požara ubrzala.

"Želim da se zahvalim vatrogascima koji rade sjajan posao za ovaj grad na velikom požrtvovanju i tome što su uspeli da spreče da se požar proširi i da zaštite građane jer u jednom trenutku nije bilo jasno koliko plinskih boca ima unutra tako da je moglo da dođe do eksplozija", rekao je Vesić.

On je ukazao da su situacije u kojima dolazi do požara upozorenje svima da je potrebno poštovati protivpožarne propise.

Najavio je da će Grad u narednom periodu kupiti dva mala vatrogasna vozila, težine do 3,5 tona, koja će moći da se koriste za pešačke zone gde je zabranjen ulazak vozilima sa većom težinom i za uske ulice u gradu u koje ne mogu da uđu velika vatrogasna vozila.

Rekao je da se u saradnji sa MUP-om radi nova vatrogasna stanica na Novom Beogradu, a čiji je cilj da u ovakvim situacijama, kada se požari dogode u tom delu grada, vatrogasci brže intervenišu.

#Goran Vesić

#Požar