AKTUELNO

U prvih šest meseci ove godine, Beograd je posetilo oko 200.000 domaćih i stranih turista, koji su ostvarili više od pola miliona noćenja.

Turisti su ostvarili 558.437 noćenja, što je za 12 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, pokazuju poslednji podaci Sekretarijata za upravu.

Od ukupno 56.142 gostiju koji su u junu mesecu posetili Beograd, 42.927 turista je inostranih, što je za čak 383 odsto više u odnosu na jun prethodne godine.

Strani gosti su u junu ostvarili za 409 odsto više noćenja u beogradskim smeštajnim kapacitetima, ukupno 111.881 noćenja.

Prema rečima direktora Turisticke organizacije Beograda Miodraga Popovića, najbrojniji gosti u junu bili su iz BiH, Rusije, Severne Makedonije, Indije, Crne Gore, Nemačke.

Od početka godine najbrojniji su bili turisti iz BiH, Rusije, Crne Gore, Severne Makedonije, zatim iz Nemačke, Hrvatske, Turske, Slovenije, Italije, SAD.

"Porast u broju i noćenjima stranih turista u Beogradu rezultat je strateških aktivnosti naše zemlje prvenstveno u imunizaciji stanovništva koja je učinila da se Srbija nađe na listi tzv. bezbednih zemalja za putovanje, ali i intenzivnoj promociji i onlajn kampanjama na kojima radimo", rekao je Popović, a saopštila je Gradska uprava.

Dodao je da se očekuje da podaci za jul pokažu još raznovrsniju strukturu inostranih turista u Beogradu.

#Beograd

#Turisti

#noćenje