AKTUELNO

Građani leve obale Dunava od danas za lekarske usluge neće morati da prelaze reku jer će u njihovom domu zdravlja moći da dobiju svaku moguću pomoć, ali pored doma zdravlja počinje da se gradi vrtić, a u zgradi bivšeg doma zdravlja opštinski uslužni centar, izjavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je gostujući u Beogradskoj hronici naglasio da će pored doma zdravlja u Borči da se gradi vrtić za 200 mališana za koji se radi projekat, a vrtić će biti gotov u prvoj polovini naredne godine.

"U opštinski uslužni centar koji će biti u zgradi bivšeg doma zdravlja i koji počinje da se radi u narednih mesec dana, stavićemo sve gradske šaltere, sve šaltere opštine Palilula, mnoge republičke šaltere što znači da će skoro sve administrativne poslove građani na levoj obali Dunava obavliati tu gde žive i neće morati da idu u opštinu Palilula ili u centar grada", rekao je Vesić.

Podsetio je da do kraja godine počinje izgradnja kanalizacije i da je Grad za to izdvojio 60 miliona evra, od čega je 35 miliona evra kredit Evropske investicione banke.

"Do sredine septembra će biti završeni projekti, čekamo dve nedelje saglasnost Evropske investicione banke i očekujemo u prvoj nedelji oktobra raspisivanje tendera za projektovanje i izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava. U međuvremenu mi kao Grad počeli smo da gradimo kanalizaciju, onaj deo koji plaća Grad. U naselju Braća Marić radimo priključenje negde oko 400 domaćinstava na mrežu kanalizacije. Radimo kanalizaciono crpnu stanicu Krnjača 2 koja će biti završena u februaru za koju smo izdvojili oko četiri miliona evra i počinjemo da radimo postrojenje za preradu otpadnih voda", kazao je Vesić.

On je dodao da je Grad obezbedio i dve lokacije za izgradnju gimnazije i jedne srednje stručne škole i pozvaće građane da se izjasne da li im te lokacije odgovaraju.

"U okviru projekta izgradnje pet novih bazena u Beogradu koji će biti promovisan narednih nedelja, jedan će biti na levoj obali Dunava. Počinje izgradnja mosta kod Ade Huje i to će biti treći most kojim će leva obala Dunava biti povezana sa centrom grada, a pored toga novim planom generalne regulacije šinskih sistema predviđeno je da se tramvaj spusti od Bogoslovije prema Adi Huji, pa preko mosta na levu obalu Dunava. Na levoj obali Dunava čekaju nas zaista veliki radovi što samo govori o tome koliko je nama kao Gradu leva obala Dunava važna", rekao je Vesić.

Autor:

#Beograd

#Goran Vesić