AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ponudio je dana izdavačima da Sajam knjiga bude održan u tradicionalnom terminu od 23. oktobra.

Vesić je na svom Fejsbuk profilu nakon sastanka s izdavačima napisao da im je ponudio da im Grad Beograd subvencioniše deo zakupa štandova za Sajam knjiga, imajući u vidu tešku situaciju u kojoj su se našli usled pandemije virusa kovid-19, te dodao da će predložiti Ministarstvu kulture da učestvuje u subvencionisanju zakupa.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

Dodao je da će Grad Beograd na sledećoj sednici Skupštine grada u Odbor Sajma knjiga imenovati jednog člana koji će predstavljati izdavače.

"Izdavači su svesni, pošto im je predočeno, da je moguće da Sajam knjiga ne bude održan ukoliko se u oktobru pogorša epidemiološka situacija. Želimo da u uslovima pandemije održimo tradiciju Sajma knjiga, jednu od najlepših koju ima naš grad", naveo je Vesić.

Foto: Facebook.com/Goran Vesić

On je danas razgovarao sa izdavačima okupljenim u Udruženju izdavača i knjižara Srbije i Udruženju profesionalnih izdavača Srbije, koje su predstavljali Dejan Papić i Zoran Hamović a sastanku su prisustvovali gradski sekretar za kulturu Ivan Karl i generalni direktor Beogradskog sajma Danka Selić.

Autor:

#Beograd

#Goran Vesić

#datum

#sajam knjiga