AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić kaže da za sada ne zna da li će mladenci na kolektivnom venčanju zakazanom za 18. jul morati da nose maske, te da to zavisi od razvoja epidemiološke situacije.

- Na otvorenom prostoru ne mislim da je veliki rizik - kaže Radojičić i dodaje da važno da se održi tradicija, ali da nije cilj da bude previše ljudi.

- Kolektivno venčanje se održava 22. put, čak se odvijala i u vreme bombardovanja. Ta manifestacija je važna iz mnogo razloga - šaljemo jednu lepu poruku u i regionu i svetu, održavamo tradiciju... Ove godine se održava u posebnim okolnostima zbog korone, nije cilj da bude pretrano veliki broj - rekao je Radojičić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, važna je poruka da je taj sistem vrednosti dobar, da je brak važan, da nas ima više, da šta god dobro radili u politici i ekonomiji ukoliko ne budemo imali potomstvo sve će biti pod znakom pitanja.

Radojičić je ukazao da je okupljanje parova planirano za devet sati na Trgu Nikole Pašića, zatom se ide do Starog dvora, pa u Skadarliju na slavlje.

- Mladenci će dobiti niz poklona koji će im okalšati ovaj lep i važan trenutak - rekao je Radojičić.

#Zoran Radojičić