AKTUELNO

Tradicionalna manifestacija "Kolektivno venčanje" biće održana u nedelju, 18. jula, na platou ispred Starog dvora, najavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Istakao je da će, zahvaljujući Gradu Beogradu i pokroviteljima, mladenci imati potpuno besplatno venčanje, a dobiće i vredne poklone.

Radojičić je podsetio parove da još uvek imaju vremena da se prijave, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

"Bogata tradicija 'Kolektivnog venčanja' dovela je do toga da ova akcija preraste i u kulturnu i turističku manifestaciju u okviru koje je mladencima obezbeđeno potpuno besplatno venčanje, besplatne venčanice, prenoćišta u hotelima u Beogradu za sve one parove koji dolaze iz unutrašnjosti Srbije, kao i brojni prikladni pokloni za mladence", naveo je Radojičić.

Manifestacija "Kolektivno venčanje" nastala je još 1999. godine kao potreba da se pomogne budućim bračnim parovima, da se parovima koji stupaju u bračnu zajednicu pruži neophodna podrška, ali i organizuje program venčanja koji će mladencima ostati u trajnom sećanju.

"Na ovaj način Grad Beograd budućim bračnim parovima pokazuje da su u gradu koji neguje osećaj zajedništva, koji misli o njima. Drago mi je što ovi mladi ljudi shvataju značaj braka i porodice. Pojedinac ostvaruje sebe i u braku i porodici, te postiže neke od najvažnijih životnih uspeha i ciljeva", zaključio je Radojičić, dodaje se u saopštenju.

#kolektivno venčanje