AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran vesić pohvalio se na svojoj Fejsbuk stranici da je iz štampe izašla njegova Knjiga o Beogradu na kineskom jeziku.

- Posle izdanja na srpskom, engleskom i ruskom jeziku moja Knjiga o Beogradu biće dostupna i čitaocima sa kineskog govornog područja. Narednih meseci jedan kineski izdavač objaviće Knjigu o Beogradu i u NR Kini - napisao je Vesić i dodao:

- Za razliku od drugih izdanja Knjiga o Beogradu na kineskom ima dve nove priče. Priču o Beograđaninu i našem legedarnom glumcu Bati Živojinoviću koji je decenijama bio najpopularniji glumac u NR Kini kao i priču o bombardovanju Ambasade NR Kine u agresiji NATO pakta na SR Jugoslaviju 7. maja 1999. godine u kome su su poginula tri kineska državljanina, a povređeno je dvadeset.

Vesić se nada da će njegova Knjiga o Beogradu na kineskom jeziku doprineti da nas Kineskinje i Kinezi bolje razumeju kao i da nauče našu istoriju i običaje.

- Verujem da je ova knjiga još jedna potvrda čeličnog srpsko - kineskog prijateljstva koji su utemeljili srpski i kineski predsednici Aleksandar Vučić i Si Đinping. Beograd pobeđuje! - napisao je Vesić.

#Beograd

#Goran Vesić

#kineski jezik

#knjiga