AKTUELNO

Selo Stubline danas je priključeno na vodovodnu mrežu, a do naredne godine svaki deo ove opštine imaće obezbeđeno vodosnabdevanje.

Do 2022. godine svaka kuća na teritoriji Obrenovca imaće vodu, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić tokom obilaska sela Stubline u ovoj opštini.

- Uradili smo 12 kilometara vodovoda i priključili smo selo Stubline. Ostaje nam da krenemo da radimo od Grabovca prema Banjanima, da priključimo Dren, Orašac i Vukićevicu – rekao je Vesić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Ove godine su Opština Obrenovac i Grad Beograd, kaže zamenik gradonačelnika, uložili skoro pola milijarde dinara u vodosnabdevanje Obrenovca. Revitalizovano je tri od pet bunara koliko ih ima obrenovački vodovod, i na ovaj način stanovnici su dobili skoro 100 litara nove vode u sekundi.

Ističe da je paradoksalno radovati se što je u 21. veku obezbeđena voda građanima, ali da je to situacija kakva je zatečena.

- Rešavamo problem po problem. Stanovnici Stublina su do juče vodu za piće donosili u flašama, a tehničku vodu su koristili iz bunara, tako da je ovo zaista velika promena – kaže zamenik gradonačelnika.

Grad Beograd radi na tome da svi građani imaju stabilno vodosnabdevanje, radi na izgradnji kanalizacione mreže, ali je reč o problemima koji postoje decenijama.

- Posebno sam zadovoljan kada vidim da su ljudi sada srećni i što su verovali – kaže Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Predsednik Opštine Obrenovac Miroslav Čučković kaže da se na ovaj način sprovodi politika Aleksandra Vučića koja podrazumeva jednaku šansu za sve, mogućnost da mladi ostanu na selu i da se ognjišta ne gase.

#Goran Vesić