AKTUELNO

Jutros su počeli pripremni radovi (obeležavanje terena, postavljanje ograda i uklanjanje rastinja) za izgradnju vodovoda koji će naselja Grocka i Vrčin spojiti na regionalni vodovod Makiš – Mladenovac.

Vrednost radova je 1.14 milijardi dinara, radove izvodi konzorcijum domaćih kompanija na čelu sa kompanijom MPP Jedinstvo AD Sevojno.

Radovi na postavljanju cevovoda počinju do kraja sledeće nedelje čim pripremni radovi budu završeni.

Foto: foto: go grocka

Rok za završetak svih radova je devet meseci što znači da će građani Grocke i Vrčina imati stabilno vodosnabdevanje gradskom vodom iz fabrike vode Makiš do proleća sledeće godine.

Gradi se cevovod koji se sa regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac grana ka Vrčinu i Grockoj. Vezni cevovod za Grocku je dugačak oko 15 kilometara i za Vrčin oko tri kilometra. Duž trase cevovoda biće izgrađeno šest rezervoara i tri crpne stanice.

Foto: foto: go grocka

Ovim projektom biće obuhvaćen i vodovod za naselje Begaljica dužine oko osam kilometara sa dva rezervoara.

Za dve nedelje objavljuje se tender za izgradnju dela regionalnog vodovoda Makiš–Mladenovac u okviru sektora 6 kojima će biti obuhvaćeni i odvojci za Umčare i Pudarce, dužine 18 kilometara sa tri rezervoara, dve crpne stanice i jednom prekidnom komorom.

Ovaj cevovod će proći kroz naselje Dražanj i doći do prekidne komore u Kamendolu.

Foto: foto: go grocka

Rok za izvođenje biće 18 meseci, a završetak radova i puštanje u funkciju očekuje se u proleće 2023. godine.

#Grocka