AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obratio se polaznicima letnje škole za železnicu koju je organizovala fondacija Konrad Adenauer i najavio da ce prva linija metroa u Beogradu biti završena do 2028. godine.

Vesić je rekao da je osnovni problem kada je rec o javnom prevozu u Beogradu taj što je autobuski podsistem primaran. Dodao je da je upravo zbog velikih gužvi i kašnjenja neophodno da se izgradi metro i BG voz.

Foto: Tanjug/BeoInfo/Predrag Mitić

"Što se tiče samog metroa, u novembru počinjemo izgradnju depoa na matičnom polju, a najveći deo prve linije biće pod zemljom, na nekim mestima i na dubini do 40, skoro 50 metara", rekao je Vesić i dodao da će prva linija metroa biti dugačka oko 21 kilometar i imaće 21 stanicu.

Foto: Tanjug/BeoInfo/Predrag Mitić

"Istovremeno se radi druga linija i ona bi trebalo da bude gotova do 2030. godine, počinje u Zemunu, a završava se u Mirijevu", naveo je Vesić.

Foto: Tanjug/BeoInfo/Predrag Mitić

Podsetio je da je u planu i projekat BG voz, a cilj tog projekta, kako je istakao da se sve prigradske opštine, sem Grocke, povežu s gradom i omogući građanima brži dolazak do željenih lokacija.

#Goran Vesić

#letnja škola

#železnica