AKTUELNO

Radno vreme na Tašu je od 10 do 19 časova.

Letnja kupališna sezona otvorena je u četvrtak na najstarijem bazenu u prestonici “Tašmajdanu”, čija je rekonstrukcija prošle godine koštala milion evra. Takođe, za sve posetioce dostupno je i plivalište na Dorćolu “Milan Gale Muškatirović”, uz smanjene kapacitete i veći razmak između ležaljki.

Radno vreme na Tašu je od 10 do 19 časova, dok će tokom jula biti organizovano i noćno kupanje između 20 i 23 sata. Novina je da će svakog dana biti prisutno osam do deset kovid redara, a Gradski zavod za javno zdravlje dostavio je mere dezinfekcije svih prostorija.

– Tokom narednih dana očekuje nas otvaranje ostalih plivališta, kao i početak kupališne sezone na Adi Ciganliji – istakao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. – Od 1. jula najverovatnije će rekreativcima koji koriste jutarnji termin od 6 do 9 sati biti omogućeno da koriste i zatvoreni bazen. Otvoreni bazen u okviru SC “Tašmajdan” je najstariji u gradu i 25. juna ćemo posebnom proslavom obeležiti 60 godina od izgradnje. Ovaj bazen godišnje poseti od 70.000 do 80.000 ljudi.

Bazen u centru može da primi oko 2.500 ljudi, ali će ovog leta primati maksimalno 1.250 osoba. Prošle godine je u istom trenutku moglo da bude 350 kupača, zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

– Lane je u rekonstrukciju “Taša” uloženo više od milion evra, kupljene su nove ležaljke i urađene nove tribine, a sada smo obezbedili novac za obnovu dečjeg i bazena za bebe – kaže Vesić. – Te radove nismo želeli da započinjemo pre kupališne sezone i oni će biti izvedeni na jesen, tako da će sledeće godine ceo kompleks biti obnovljen. Čitav ovaj deo grada dobija novi izgled. Osim bazena rekonstruisan je i stadion Tašmajdan, ali i zgrada Pete gimnazije.

CENA 400 DINARA

Cena ulaznice za odrasle osobe je 400 dinara, deca do tri godine ne plaćaju kartu, a mališani od tri do deset godina plaćaju 150 dinara. “Popodnevna” ulaznica, koja važi od 15 časova, košta 250 dinara, a cena noćnog kupanja biće 400 dinara.

Autor:

#Tašmajdan

#sezona kupanja