AKTUELNO

Stanovnici Palilule nisu nimalo iznenađeni hapšenjem predsednika opštine Aleksandra Jovičića (34), ako je suditi na osnovu komentara u lokalnim grupama na društvenim mrežama.

Građani naselja na levoj obali Dunava ne kriju nezadovoljstvo zbog nekontrolisane gradnje.

- Ja ne mogu pet godina dozvolu za gradnju kuće da dobijem, a zgrade samo rastu bez dozvole - napisao je jedan stanovnik Borče.

- Pričalo se još pre sedam godina da je uzimao lovu investitorima, ali niko nije smeo da iznese. Ima tu mnogo da se otkrije - napisao je drugi korisnik.

- Treba ga osuditi na doživotnu zbog toga šta je uradio sa divljom gradnjom u Borči - navodi jedan od korisnika.

Upada u oči da je među nekoliko stotina komentara na raznim lokalnim grupama teško naći makar jedan koji stoji u odbrani uhapšenog predsednika opštine.

- I treba da hapse bagru lopova! Sve do jednog - napisala je jedna korisnica iz Koteža.

- Ako ne hapse, što ne hapse, kad hapse, ma to je smejurija, doći će neki gori... Aman ljudi! Neka hapse samo! Pa i onaj drugi koji dođe neka razmišlja o tome šta će da radi i kako će da prođe. Ja u ovom vidim pozadinu. Nije samo predsednik opštine pao već i raznorazni pomoćnici. Isti oni koji overavaju i kude obične smrtnike na striktno pridržavanje zakona. Sledeći inspektor koji dođe razmisliće dva puta da li da žmuri nekom lopovu - navodi jedan Beograđanin sa leve obale.

Autor:

#Aleksandar Jovičić

#Beograd