AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić saopštio je danas da će ove godine Spasovdan, slava Grada Beograda, biti obeležena u četvrtak 10. juna, uz poštovanje epidemioloških mera.

Gradska slava će biti obeležena svetom arhijerejskom liturgijom u beogradskoj Vaznesenjskoj crkvi, potom će u popodnevnim časovima biti upriličen prijem u Starom dvoru dok će svečana slavska litija krenuti u 19 časova, saopštio je Sekretarijat za informisanje Grada Beograda.

"Ove godine gradsku slavu obeležavamo sećajući se teških trenutaka koje smo prolazili u prethodnom periodu suočeni sa pandemijom kovid-19, ali isto tako sa verom u boga i sa nadom da ćemo se uspešno izboriti sa svim izazovima koji su pred nama", rekao je graonačelnik.

Dodao je da će sa velikom radošću, ove godine, kao domaćin slave Grada Beograda prisustvovati liturgiji, zatim ugostiti zvanice u Starom dvoru a potom će se pridružiti sveštenstvu i građanima u litiji od Vaznesenjske crkve do Hrama Svetog Save.

Kako je objasnio, litija će se sa početkom u 19 časova kretati od Vaznesenjske crkve ulicama Kneza Miloša i Kral?a Milana, preko Trga Slavija i Bulevara Oslobođenja do hrama Svetog Save na Vračaru gde će biti služen moleban za Beograd i njegove žitelje.

"Gradsku slavu obeležićemo poštujući epidemiološke mere koje se odnose kako na skupove na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Održavamo radne sastanke i pažljivo pripremamo celokupnu organizaciju zajedno sa sveštenstvom Srpske pravloslavne crkve", rekao je Radojičić.

On je pozvao građane da zajedno toga dana budu u molitvi "kao što smo se zajedno borili sa pandemijom, i da nas zajedništvo vodi u lepšu budućnost".

Autor:

#Spasovdan

#Zoran Radojičić