AKTUELNO

"srećan što su u toku radovi na izgradnji vodovoda i što ćemo rešiti problem vodosnabdevanja", izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na vodovodnoj mreži u naselju Ritopek u opštini Grocka i najavio je da će do novembra biti završena prva faza radova i da će veći deo tog naselja dobiti vodu.

Vesić je rekao da je u toku izgradnja rezervoara i oko 7 km sekundarne vodovodne mreže prema Ritopeku.

Foto: go grocka

U toku godine završava se projektovanje za više delova Ritopeka, a završen je i tender za izgradnju odvojaka sa vodovoda Makiš-Mladenovac, regionalnog vodovoda koji dovodi vodu iz Makiša prema Vrčinu i Grockoj.

- Gradi se i oko 15 km sekundarne mreže, što znači da ćemo do marta 2022. godine imati završen vodovod u Ritopeku i spojenu Grocku i Vrčin sa gradskim vodovodom - rekao je Vesić.

Foto: go grocka

Prema njegovim rečima, očekuje se da će do 2023. godine čitava opština Grocka imati rešen problem vodosnabdevanja, a 15. juna raspisuje se tender za poslednji deo regionalnog vodovoda za sela koje su bez vode.

- Suludo je da u 21. veku, neko ko živi na 30 km od Beograda nema vodu, ali to je naša realnost. Zato sam srećan što su u toku radovi na izgradnji vodovoda i što ćemo rešiti problem vodosnabdevanja - istakao je on.

Foto: go grocka

Vesić je naglasio da je iz budžeta grada izdvojeno dva miliona evra za izgradnju puteva i da se u opštinu Grocka ranije nije ulagalo, a predstavlja jedan od najlepših delova Beograda.

- Ovo je voćarski kraj koji će tek biti u ekspanziji, verujem da ce ljudi izabrati Grocku kao mesto za život, nakon ovih investicija - rekao je on.

Foto: go grocka

Predsednik opštine Grocka Dragan Pantelić kazao je da radovi na izradnji vodovoda teku punom parom i da je stanovnike ove opštine to vrlo značajno.

#Goran Vesić