AKTUELNO

U Beogradu je zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisano 50,2 odsto ukupnog punoletnog stanovništva, odnosno 698.594 ljudi, a revakcinisano 43 odsto ukupnog punoletnog stanovništva, odnosno 598.773 građana, izjavio je za NOVO JUTRO TV PINK zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

- Ovo je veliki uspeh građana i građanki Beograda. Čestitam im na tome. Danas ćemo u Beogradu imati više 700.000 vakcinisanih i 600.000 revakcinisanih i to je velika pobeda svih nas - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

On je rekao da je u devet beogradskih opština od 17 vakcinisano više od polovine stanovnika.

- Radi se o Starom Gradu sa skoro 70 odsto, Savskom Vencu sa oko 68 odsto, Vračaru gde je vakcinisano oko 65 odsto, zatim Rakovici, Novom Beogradu, Voždovcu, Čukarici, Zemunu i Paliluli. Od preostalih osam opština najslabiji procenat vakcinacije je u Obrenovcu i Lazarevcu, ali čak i u tim opštinama nije ispod 35 odsto ukupnog punoletnog stanovništva - rekao je Vesić.

Dodaje da je u Beogradu dato 1.297.367 doza vakcina.

Vesić je rekao da će u ime grada Beograda već sutra pisati Kriznom štabu i tražiti da se na teritoriji grada Beograda dozvoli rad ugostiteljskih objekata do 01 sat po ponoći.

Foto: TV Pink Printscreen

- U Beogradu je juče bilo 50 zaraženih od 274 koliko ih je bilo u Srbiji. To je oko 18 odsto, a mi u stanovništvu Srbije učestvujemo sa 25 odsto. To je posledica imunizacije koja se u Beogradu najbolje odvija. Prema tome, kada u gradu kakav je Beograd imate 50 zaraženih stvarno nema smisla da kafići i restorani rade samo do 22 sata - rekao je Vesić i dodao:

- Nadamo se da će većina gradova u Srbiji do 21. juna preći prag od 50 odsto. Beograd je već to učinio. Brzo će Novi Sad, Niš, Kragujevac, Užice, Sremska Mitrovica.

Kako kaže, nema razloga da Beograd i sredine koje budu imale više od 50 odsto vakcinisanih 21. juna ne budu otvoreni za koncerte, svadbe, kongrese, festivale uz poštovanje protokola i svih epidemioloških mera.

- Beograđanke i Beograđani zaslužuju da budu nagrađeni jer su bili najbolji kada je vakcinacija u pitanju. Oni su to zaslužili, a ja sam tu da u njihovo ime to tražim - rekao je Vesić.

Vesić: Usvajanje deklaracije - najvažnija vest sa GO SNS

Vesić je izjavio je da je najvažnija vest sa jučerašnje sednice Glavnog odbora te stranke usvajanje Deklaracije o priortetima nacionalne i državne politike Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

"To je deklaracija kojom smo se mi, kao najveći politički pokret u Srbiji, jasno izjasnili da su naši politički ciljevi očuvanje nezavisnosti teritorijalnog integriteta i ono što je veoma važno, a na čemu je predsednik Aleksandar Vučić više puta insistirao, samostalnost u odlučivanju Srbije za očuvanje vojne neutralnosti i vrednosti koje su ukorenjene u temelj našeg društva", rekao je Vesić.

Kako je istakao, od kada je Vučić na vlasti nijedan strani ambasador i nijedan tajkun ne upravlja Srbijom.

Naglasio je da je SNS prva politička organizacija u novijoj istoriji Srbije koja ima snage da se odupre upravljanjem sa strane i dodao da od 2012. godine u našoj zemlji odlučuje samo narod, te da je na to više puta ukazao i predsednik Vučić.

Na sednici GO SNS, održanoj juče u Beogradu, ta stranka i SPAS usvojili su Deklaraciju o priortetima nacionalne i državne politike sa 11 principa, koja će biti temeljni politički dokument naprednjaka za budućnost.

#Goran Vesić