AKTUELNO

Monxi pokrenuli novi talas

Ljubiteljima organskog zvuka u regionu do sada je jasno da Željko Mitrović voli da eksperimentiše sa giratskim žanrovima u okviru svog benda MONX. Kao neko ko je naslušan muzike, i kao neko ko svira bas gitaru od najranijih tinejdžerskih dana - nije ni čudo da je najnovija 26. numera po redu benda MONX pod nazivom „Ludilo u glavama“, klasičan muzički susret sa bendovima Red Hot Chilli Peppers i Rammstein

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Medijski mogul koji već preko dve decenije drži pažnju svojim uspehom i kreativnošću, pre četiri dana objavio svoj veliki godišnji intervju, I u njemu otkrio da mu je za sada omiljena pesma Monxa - “Laž¨. Bend, možemo slobodno reći, najboljeg basiste u zemlji, Željka Mitrovića, upravo je objavio svoju 26. po redu pesmu i video pod nazivom „Ludilo u glavama“.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Najnovija pesma Mitrovićevog benda MONX praši, lupa i udara. „Ludilo u glavama“ je apsolutno ludilo, jer sem toga što MONXe do sada nismo čuli u ovakvom aranžmanu, apsolutno je vidljiva činjenica muzičkog susreta sa bendovima RHCP i Rammstein, ali u specifičnoj MONX izvedbi. Željkova ekipa, sa njim na čelu, do sada je flertovala sa malo jačim zvukom, ali „Ludilo u glavama“ je apsolutni presedan, jer regionalni ljubitelji njihovog stvaralaštva nisu mogli ni da naslute šta im je Mitrović novo pripremio. Kao i u svemu što radi, još jednom je pokazao svoju nepredvidivost i spremnost da bude odvažan u vremenu kada se mnogi striktno drže samo utabanih puteva.

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Foto: Pink.rs/J.Simonović

Bend MONX svakako je želeo da nas protrese. Da pokaže i dokaže kako su vizionarski shvatili, da se rokenrol vraća da pokori ponovo svet. Sigurno je da su gitara, bubanj, bas i glas pokazali da ih Evropa treba. Verovatno više nego ikada. A da je Željko, kao i u svim drugim oblastima, ovu potrebu publike- predvideo na vreme. 

Autor: S.P.

#Aca Metini

#Izazov

#Mića Kovačević

#Monx

#Rokenrol

#nova pesma

#novi spot

#Đorđe Miljenović Skaj Wikler

#Želko Mitrović