AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je danas predstavljanju novih vozila koje je nabavilo JKP „Gradska čistoća” za potrebe suzbijanja larvi i odraslih formi komaraca.

Kako je tom prilikom precizirao, kupljeno je deset automobila, tako da ih sada ukupno ima 32.

- Možemo da tretiramo komarce sa ovim terenskim vozilima i na obalama reka gde dosad nismo mogli i tako da rešimo, nadam se, potpuno problem komnaraca koji će uvek biti, jer smo mi grad na dve reke, ali sada imamo način da se borimo prtiv njih– rekao je Vesić za Pink i dodao: 

Foto: Beograd.rs

- Možemo da tretiramo komarce sa ovim terenskim vozilima i na obalama reka gde dosad nismo mogli i tako da rešimo, nadam se, potpuno problem komnaraca koji će uvek biti, jer smo mi grad na dve reke, ali sada imamo način da se borimo prtiv njih.

Foto: Beograd.rs

Govoreći o rekama, Vesić je rekao da se veliki broj fekalija tokom godina izlije u njih, ali da su počele izgradnje fabrika za preradu otpadnih voda.

- Radi se Veliko selo, radi se iz kineskog aranžmana Ostružnica i Obrenovac , radićemo od para EU Batajnicu – istakao je Vesić.

Direktor JKP ’’Gradska čistoća’’ Marko Popadić rekao je da podsetio je da je nabavljeno još 10 novih terenskih vozila za suzbijanje komaraca i naglasio da će ona dosta olakšati posao.

Kako je istakao novi automobili namenjeni su tretiranju nepristupačnih terena, poput nasipa gde je vegetacija gusta ili močvarnih delova.

Foto: Beograd.rs

- Sve preparate koje koristimo odobreni su od nadležnih institucija i apsolutno nema nikakve bojazni po zdravlje sugrađana – rekao je Popadić.

#Goran Vesić

#Marko Popadić