AKTUELNO

Beograđanima je od danas na raspolaganju još jedan punkt za vakcinaciju bez zakazivanja, u tržnom centru Ušće, gde su građani jutros, i pre otvaranja u 9 sati napravili gužve.

Još oko 8 sati, ispred tržnog centra građani su počeli da formiraju red, a zatim se gužva preselila i u hodnike tržnog centra, do samog punkta.

Građani mogu da biraju vakcinu koju žele da prime, punkt je otvoren do 21 sata, a jutros je prvih 100 vakcinisanih dobilo poklon vaučer.

Foto: TV Pink Printscreen

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić istakao je da će Beograd nastaviti sa kampanjom pozivanja javnih ličnosti na imunizaciju što je, prema njegovim rečima, bitno za mlade koji se još nisu vakcinisali.

Mi smo protekle nedelje ušli u drugu fazu vakcinacije, ona podrazumeva da sada vakcinišemo ljude tamo gde žive, gde rade. Posebno se fokusiramo na mlade između 18 i 49 godina, i upravo za tu populaciju važna je podrška javnih ličnosti - istakao je Vesić.

On je primetio da veliki broj ljudi, koji je od jutra došao da primi vakcinu u Ušću, pokazuje da je otvaranje punkta u tržnom centru bio pravi potez.