AKTUELNO

Grad Beograd objavio je javnu nabavku za kupovinu novih letnjih i zimskih uniformi i obuće za komunalne milicionere, a otvaranje ponuda biće 4. juna ove godine, objavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Podsetio je da je Zakon o policiji, koji je usvojen 2018. godine, predvideo da gradske i opštinske komunalne milicije ne mogu da nose ime policija kao i da ne mogu da koriste tamnoplavu boju kao boju uniforme.

Foto: Beograd.rs

"U skladu sa našim zakonskim obavezama da uniforme promenimo u roku od tri godine od dana donošenja zakona utvrdili smo dizajn nove uniforme i raspisali tender za nabavku", napisao je Vesić na Fejsbuk profilu i precizirao da je procenjena vrednost tendera 157.737.000 dinara bez PDV.

Foto: Beograd.rs

Najavio je da će tokom maja biti raspisan tender za kupovinu modernog patrolnog čamca koji će zajedno koristiti Komunalna milicija i Rečna policija.

Foto: Beograd.rs

U pitanju je, kaže Vesić, moderan čamac sa radarima kojima se meri brzina plovila, kao i svom drugom opremom koja je neophodna da bi se kontrolisao komunalni red sa vode.

"Pošto znam unapred da će opozicione stranke i tajkunski mediji napasti Grad Beograd zato što nabavlja uniforme, želim da im poručim da ćemo uvek ulagati u opremu za obične ljude koji rade za grad", rekao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Istakao je da će Komunalna milicija Beograda imati dobre automobile, dobre uniforme jer u njima provode čitav dan i dobru opremu kako bi mogli da rade u korist građana.

"Mi, koji vodimo danas grad, ulažemo novac u obične ljude koji rade za grad, a ne vozimo džipove i nemamo račune u inostranstvu. U tome je razlika između nas i onih koji su pre nas vodili grad. Dok su se oni bahatili, komunalni milicioneri su išli u pocepanim uniformama", naveo je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Precizirao je da Beograd danas ima 320 komunalnih milicionera i milicionerki i najavio da će odmah posle praznika u radni odnos stupiti još 92-oje muškaraca i žena koji su prošli obuku Ministarstva unutrašnjih poslova.

Foto: Beograd.rs

"To znači da ćemo u maju imati 418 milicionera i milicionerki. Tokom maja na obuku u MUP odlazi još 52 kandidata koji su primljeni na konkursu tako da ćemo jesen dočekati sa 470 pripadnika komunalne milicije", rekao je Vesić i dodao da će do kraja godine biti raspisan još jedan konkurs za prijem novih 150 milicionera i milicionerki.

Foto: Beograd.rs

Taj broj pripadnika Komunalne milicije, naveo je Vesić, znači da će Beograd prvi put osnovati stanice komunalne milicije u svim prigradskim opštinama, kao i većim naseljima u gradskim opštinama.

"Želimo da pripadnici komunalne milicije budu što bliži građanima kako bismo mogli da ih zaštitimo od bahatosti drugih i uveli komunalni red", naveo je Vesić, uz komentar "Beograd pobeđuje".