AKTUELNO

Prvi reciklomat za prikupljanje ambalažnog otpada postavljen je na početku Knez Mihailove ulice u Beogradu. Aleksandra Šmit iz kompanije "Globaltel" kaže da je reč o pametnoj mašini koja donira određeni iznos novca, ali i kredit ukoliko ste korisnik najmlađeg mobilnog operatera u Srbiji.

Šmit kaže da se reciklažom plastike donira pet dinara, stakla četiri, a ukoliko ubacite limenku ili papirni otpad u reciklomat donira se tri dinara onom ko reciklira. Takođe, svi korisnici Globaltel broja dobijaju po 10 dinara kredita za svaki komad ambalaže.

Foto: TV Pink Printscreen

To je jedna pametna mašina koja prikuplja ambalažni otpad, koji mi ubacujemo, i sortira ga u zavisnosti da li je plastika, staklo, limenka i na osnovu toga donira određeni iznos. Plastika 5 dinara, staklena ambalaža je 4 dinara, a za limenke i papirni otpad po 3 dinara onome ko reciklira. Kompanija Globaltel je tvorac ovoga, a svakom korisniku Globaltel broja doniramo 10 dinara kredita za svaki komad - kaže Šmit.

Foto: Tanjug/BeoInfo/Predra Mitić

Misija Globaltela, kao najmlađeg operatera mobilne telefonije u Srbiji, su inovacije i društvena odgovornost, napominje Šmit za "Nacionalni dnevnik" TV Pink. Dodaje i da je Globaltel prva kompanija na našim prostorima koja je uvela eSIM karticu, kao i da je ovo drugi reciklomat u Srbiji.

Foto: TV Pink Printscreen

Globaltel je najmlađi operater mobilne telefonije u Srbiji i mi smo odlučili da se vodimo idejom inovacije i društvene odgovornosti. Prvi smo uveli eSIM kartice, prvi smo uveli našu aplikaciju koja donosi niz pogodnosti za naše korisnike, uveli smo prvi reciklomat zajedno s JKP Šumadija u Kragujevcu i sada je na red došao Beograd. Ideja je bila da smanjimo gužve u saobraćaju i da poboljšamo kvalitet vazduha time što ćemo da promovišemo zdrav život i s druge strane smanjenje ambalažnog otpada - rekla je Šmit za Pink.