AKTUELNO

Najpovoljniju ponudu za izgradnju vodovoda za Grocku i Vrčin dala je grupa firmi predvođena preduzećem MPP Jedinstvo AD Sevojno sa ponuđenom cenom od 1,14 milijardi dinara, rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograd Goran Vesić.

Tenderske ponude za izgradnju vodovoda otvorene su juče.

Vesić je istakao da će, po donošenju odluke i potpisivanju ugovora, početi pripreme za izvođenje radova koji će trajati devet meseci, a da se završetak cevovoda očekuje u proleće sledeće godine, saopštio je Beoinfo.

"Predviđena je izgradnja cevovoda koji se sa regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac granaju ka Vrčinu i Grockoj. Vezni cevovod za Grocku je dugačak oko 15 kilometara i za Vrčin oko tri kilometra. Duž trase cevovoda biće izgrađeno šest rezervoara i tri crpne stanice. Ovim projektom biće obuhvaćen i vodovod za naselje Begaljica dužine oko osam kilometara sa dva rezervoara", precizirao je on.

Naveo je da je u toku izrada tehničke dokumentacije za deo regionalnog vodovoda Makiš-Mladenovac u okviru sektora VI, u dužini od šest kilometara.

"Ugovorom su obuhvaćeni i odvojci za Umčare i Pudarce, dužine 18 kilometara sa tri rezervoara, dve crpne stanice i jednom prekidnom komorom. Ovaj cevovod će proći kroz naselje Dražanj i doći do prekidne komore u Kamendolu. Tender za izgradnju ovog vodovoda biće raspisan 15. juna", najavio je Vesić.

Rok za izvođenje radova na izgradnji ovog cevovoda biće 18 meseci, završetak radova i puštanje u funkciju očekuje se u proleće 2023. godine.

#Goran Vesić