AKTUELNO

Više hiljada studenata okupilo se sinoć ispred Studentskog grada na Novom Beogradu, gde su proslavili 4. april, Dan studenata.

Kršenje mera vrlo destimulitavno deluje na lekare, to je neki prkos i inat, služi samo sa obaranje morala zdravstvenim radnicima, rekao je jutros Predrag Kon, epidmeiolog i član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa.

On je rekao da trenutno mi uopšte nismo u lošoj epidemijskoj situaciji, da izlazimo iz druge grbe trećeg talasa, i da određeni pokazatelji govore da se situacija smiruje i da će brojevi ići ka smanjenju.

Na pitanje da li može da se stane kršenju mera na put, rekao je:

Ne znam. Mislim da neka sila ne dolazi u obzir.

Kon je rekao da su brojevi i dalje visoki ali da imamo stabilizaciju na visokom nivou.

- U Beogradu se vidi jasan pad. Sa druge strane trebalo je nekome omogućiti da radi. Ljudi koji su posetioci bašta ugostiteljskih objekata, treba da koriste maske u vreme kada ne konzumiraju hranu i mora da bude razmak između stilova. Mora da bude razređenje stolova. Konobari i svi oni koji rade moraće da upozoravaju goste - kazao je Kon.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Dodao je i da se Smanjuje broj zaraženih đaka.

- Stalno se razmišlja o tome da se škola aktivira, s tim da treba znati da se u nekim zemljama aktivirala nastava pa došlo opet do zaražavanja.

Rekao je da je Beograd lider u vakcinisanju a da je loša situacija u Pazaru, Tutinu...

- Ko ne odabere da se vakciniše odabrao je virus. Da li će dobiti za nedelju dana, za mesec dana. Virus je sa nama, on će opstati - rekao je dr Kon.

#Predrag Kon

#koronavirus