AKTUELNO

Rukovodstvo 'Beogradskih elektrana' i članovi porodice odali počast Slobodanu Trišiću, radniku poginulom za vreme NATO agresije.

Menadžment preduzeća zahvaljuje se predsedniku Aleksandru Vučiću što svojom promišljenom i mudrom politikom vodi Srbiju i obezbeđuje brz napredak posle svih izazova koji su pratili našu zemlju. Srbija danas više nije nemoćna i razorena, već je zemlja koja je stala na noge i koja ima za cilj da bude najbolja u ekonomiji da se više nikad ne bi našla u situaciji poput one iz 1999. godine.

Iako su posledice ovog zločina ostavile posledice na zaposlene u preduzeću, koji i danas oboljevaju od najtežih bolesti, dokaza za ovaj zločin ima, pa zbog budućih generacija moramo da se borimo za istinu i pravdu.

Foto: Privatna arhiva

- Tačno pre 22 godine, u 04 časa i 26 minuta, časno i pošteno radeći u preduzeću koje građanima Beograda obezbeđuje tople domove, poginuo je Slobodan Trišić od NATO projektila. Nećemo nikada zaboraviti našeg kolegu koji je bio, pre svega, vredan i pošten, koji je marljivo obavljao svoje radne zadatke. Naša je obaveza da sačuvamo sećanje na ovaj tragičan događaj i nedužnu žrtvu. Nismo ni slutili da bi ovaj komunalni sistem Beograda mogao da bude meta vojnog napada. Pogibija našeg kolege Slobodana je ovećala dugačak spisak imena civilnih žrtava tog protivpravnog napada - istakao je Goran Škrbić, blizak kolega poginulog Tršića.

#Beogradske elektrane

#Slobodan Trišić

#počast