AKTUELNO

Novi uređaji za adaptivno upravljanje saobraćajem na raskrsnici kod Pravnog fakulteta biće postavljeni danas i tokom vikenda.

Na semaforima će biti instalirani i senzori koji će omogućiti brži prolaz travaja kroz raskrsnicu. Iz Sekretarijata za saobraćaj apeluju na vozače da ovuda voze oprezno, ali i da imaju razumevanja za gužve.

Da semafori u Bulevaru kralja Aleksandra rade potpuno nesinhronizovano ovih dana primećuju Beograđani koji ovuda svakodnevno prevoze. Zato je "Beokomu" stiglo nekoliko prijava i molbi da se problem reši, prenose novosti.rs.

- Semafori od Takovske do Smiljanićeve nisu sinhronizovani. Zaustavlja skoro svaki sledeći semafor, kada prethodni da znak za zeleno svetlo. I tako nekoliko dana - žali se Oliver R.

Ovde, kako su "Novosti" pisale, od početka sedmice do četvrtka uređaji su instalirani na raskrsnicama Bulevara sa ulicama Desanke Maksimović i Svetozara Markovića. Od danas do 4. aprila novi uređaji ugrađivaće se na semafore na uglu Bulevara i Beogradske ulice.

Iako je bilo najava da bi sistem za adaptivno upravljanje kod pravnog trebalo da bude instaliran u prvoj polovini januara, loše vreme i sneg odložili su ovaj posao.

#Semafor