AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić razgovarao je danas u Opštini Zvezdara sa predsednikom ove opštine Vladanom Jeremićem o najvažnijim projektima u tom delu grada.

Razgovoru su prisustvovali članovi Gradskog veća, gradski sekretari, direktori javnih i komunalnih preduzeća, kao i predstavnici Opštinske uprave GO Zvezdara.

Gradonačelnik Radojičić je istakao da je u proteklom periodu na teritoriji Zvezdare realizovano mnogo projekata koji su značajni za ovaj deo grada.

– Uređeno je devet parkova, 25 dečjih igrališta, više desetina kilometara putne i kanalizacione infrastrukture, a najveća investicija je bila rekonstrukcija OŠ „1300 kaplara” u vrednosti od 185 miliona dinara. Uskoro će početi radovi na platou Vukovog spomenika koji će biti završeni do kraja godine, u vrednosti od 80 miliona dinara, a očekuje nas i prva etapa rekonstrukcije Ulice Dragoslava Srejovića u vrednosti od 195 miliona. Naredne jeseni uspostaviće se linija gradskog saobraćaja koja će povezivati KBC „Zvezdara” sa Šumicama. Želimo i da 620 domaćinstava povežemo na gradsku vodovodnu mrežu, a ponudićemo im da troškove povezivanja podele na 60 rata. Posle petnaest godina problema biće rekonstruisan i Peti parkić, za šta će biti izdvojeno 20 miliona dinara – rekao je Radojičić.

Foto: GO Zvezdara

Ponovo je ukazao na značaj izgradnje toplovoda koji povezuje deponiju Vinča i spalionicu sa toplanom na Konjarniku, podsetivši da je od devet do sada završeno četiri kilometra ove mreže, te da je nastavak radova u toku.

Foto: GO Zvezdara

– Uštedom energije troškovi će biti manji dva miliona evra godišnje, a svi ekološki projekti za Beograd su veoma važni. Nema nikakve dileme da je deponija u Vinči bila mesto ekološke katastrofe i da će ti problemi u budućnosti biti rešeni – rekao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Vladan Jeremić je podsetio da je Zvezdara jedna od najvećih gradskih opština koja zbog svog urbanog i ruralnog dela ima svoje specifičnosti, ali i dodao da se uz pomoć Grada Beograda svi problemi uspešno rešavaju.

Foto: GO Zvezdara

– Izgradili smo međusobno poverenje sa sugrađanima, ne želimo da probleme guramo pod tepih i nastojimo da radimo na razvoju opštine. Ponosni smo na izgradnju dečjih igrališta, želimo da nastavimo izgradnju vrtića i škola jer Zvezdara ima svoju budućnost i želimo da i dalje radimo na razvoju svih njenih potencijala – istakao je Jeremić.

#Opština Zvezdara

#Zoran Radojičić