AKTUELNO

Konkurs za upis u beogradske vrtiće počeo je danas i trajaće do 14. maja, a sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kaže da je slobodno 14.000 mesta.

Roditelji mogu podneti zahtev isključivo elektronski, putem e-Uprave, a 7. juna biće poznata preliminarna lista, nakon čega sledi rok za žalbe.

Konačne liste upisane dece biće objavljene krajem juna.
Gak je rekao da u odnosu na prethodnu godinu ima oko 1.250 mesta više i poručio da nastavljaju da se šire kapaciteti državnih vrtića. Kaže, trenutno se u Beogradu gradi pet predškolskih ustanova.

Jedna je na Bežanijskoj kosi, a druge su u Zemunu, u Belom polju u Obrenovcu, Filmskom gradu na Čukarici i na Novom Beogradu.

"Očekujem da možda već od septembra budemo grad bez lista čekanja", rekao je Gak novinarima nakon što je obišao radove na sportskoj hali u Osnovnoj školi "Vlada Aksentijević" na Paliluli.

Kaže i da se epidemiološka situacijama u vrtićima prati na dnevnom nivou, te da je u martu potvrđeno oko 485 obolelih od kovida, od čega 120 mališana.

Gak ističe da je stabilna situacija i da Grad još uvek nije došao u situaciju da bilo koji objekat tog tipa zatvori zbog pogoršane epidemiološke situacije.

"Ne smemo da dođemo u situaciju da predškolske ustanove ponovo budu zatvorene", poručio je on.

#Slavko Gak

#vrtići