AKTUELNO

"Mislim da im lokalne vlasti nisu bili toliko zanimljive, ali sve je moguće i istraga će pokazati ko je sve imao kontakte sa kriminalcima", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da organizovani kriminal po definiciji podrazumeva spregu kriminala i države, kao i kontakte sa različitim nivoima vlasti. Na pitanje da li je moguće da su kriminalci imali „pipke“ i u Skupštini grad Beograda, Vesić kaže da je sve moguće, ali da zasad ne postoji informacija o tome.

- Očigledno da je ekipa Veljka Belivuka bila izuzetno moćna i da je imala snažan uticaj koji se, pre svega, odnosi na MUP, odakle su dobijali moć i podršku da rade šta god su hteli. Mislim da im lokalne vlasti nisu bili toliko zanimljive, ali sve je moguće i istraga će pokazati ko je sve imao kontakte sa kriminalcima. Svi koji su sa njima sarađivali treba da odgovaraju, bez obzira na to ko su, čime su se bavili i iz koje su političke stranke – kaže Vesić za TV Vesti.

Foto: RV VESTI

Ističe da o tome ko stoji iza kriminalaca nema informacije, da je on lokalni političar koji se bavi lokalnim pitanjima i da prati šta trenutno rade policija i tužilaštvo.

- Siguran sam da ćemo, kada se završe istrage, saznati ko je stajao iza svih ovih nečasnih radnji. Ako neko prisluškuje predsednika, onda može da prisluškuje svakoga i jako je važno otkriti ko stoji iza pokušaja državnog udara – rekao je zamenik gradonačelnika.

"Đilas od policije beži kao đavo od krsta"

Kada je reč o kritikama koje dolaze od lidera SSP, Vesić kaže da je Dragan Đilas izgleda „postao stručnjak za kriminal, što ga ne čudi, s obzirom na to čime se bavio“.

- On je Beogradu ostavio 1.200.000.000 evra duga, a preko njegovih firmi prošlo je 619 miliona evra. Očekivao sam da će danas doći na sednicu Skupštine Grada, jer je on odbornik za kojeg su neki građani glasali i on ih predstavlja. Đilas je danas imao priliku da razgovara sa ministrom policije i postavi mu sva pitanja koja je želeo. Međutim, izgleda da Đilas od policije beži kao đavo od krsta i onda organizuje konferencije za štampu na kojima sam sebi postavlja pitanja i ne postoji mogućnost da mu bilo ko šta odgovori – kaže Vesić.

Foto: RV VESTI

Dodaje da je zadovoljan raspravom koja se u Skupštini Beograda vodila o bezbednosti u gradu, i da prestonička policija može da se pohvali značajnim rezultatima. Danas je najavljeno i da će na teritoriji grada biti kompletirana pozornička služba sa preko 100 pozornika.

- Prvi put od 80-ih godina imaćemo pozornike na ulicama glavnog grada, ljude koji poznaju sve komšije i svu decu – kaže Vesić. Inače, trenutno u Beogradu ima 57 policajaca u zajednici, pozornika, a u toku ovog meseca biće raspisan konkurs za još 170 policajaca.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794 Supernova - 011 SBB - 023 EON - 023 Total TV - 037 Orion - 603 Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram Youtube!

#Goran Vesić