AKTUELNO

Danas je u Beogradu počela vakcinacija starijih od 65 godina u ambulantama u ruralnim delovima beogradskih opština, objavio je na svom Fejsbuk nalogu zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Grad Beograd, kao prva lokalna samouprava u Srbiji, omogućio je, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, vakcinaciju osoba starijih od 65 godina u ambulantama, koje se nalaze u ruralnim delovima opština. Važno nam je da se svaka starija sugrađanka i sugrađanin, koji su se prijavio, vakcinišu u ambulantama koje se nalaze u mestu gde živi ili bar u neposrednoj blizini.

Vakcinacija je danas organizovana:

- Lazarevac - ambulanta Brajkovac od 09 sati

- Mladenovac - ambulanta u selu Dubona od 10 sati i selu Mladenovac od 14 sati - Voždovac, ambulanta u naselju Ripanj, od 08.30 sati

- opština Zvezdara - ambulanta Veliki Mokri lug i zdravstvena stanica Mali Mokri lug, od 10 do 15 sati.

Narednih dana svakodnevni biće otvarani novi punktovi za vakcinaciju kako nijedna građanka i građanin Beograda ne bi ostali bez vakcine.

Mobilni timovi, koje je organizovao Grad Beograd, formirani u svim prigradskim opštinama i gradskim opštinama sa ruralnim delovima, svakodnevno obilaze starije sugrađane, preko 65 godina i pomažu im da se prijave za imunizaciju.

U Beogradu je sa jučerašnjim danom VAKCINISAN SVAKI ČETVRTI PUNOLETNI STANOVNIK odnosno 25.03 odsto populacije iznad 18 godina. Vakcinisana je 351.214 sugrađana. Revakcinisano je 193.406 ljudi odnosno 13.78 odsto punoletne populacije! Prosečna starost vakcinisanih je 62,5 godina!

Vakcinacija i striktno poštovanje postojećih mera JEDINI SU PUT da se pobedi epidemija. Ne nove restrikcije, poručio je Vesić.

#Goran Vesić

#ruralne sredine

#vakcinacija