AKTUELNO

"Ovo je sjajan rezultat koji pokazuje koliko je zemlja uspešna i da su predsednik Vučić i Vlada uspeli da obezbede dovoljno vakcina za građane", izjavio je za "Novo jutro" zamenik gradonačelnika.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da se danas na Beogradskom sajmu Sputnjikom V vakciniše hiljadu vozača GSP-a, a da je dosad dozu primilo oko 650 vozača. Oni su vakcinisani kineskom vakcinom Sinofarm.

- Sa današnjim danom imaćemo 1.650 vakcinisanih vozača od 3.072 koliko je zaposleno u Gradskom saobraćajnom preduzeću – kaže Vesić za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Vesić je naveo da je oko 700 vozača preležalo korona virus, a da je troje vozača preminulo.

- Vozači nisu imali ni dana odmora, vozili su i tokom vanrednog stanja i zato oni, kao i zaposleni u drugim gradskim službama, svakako spadaju u kategoriju ugroženog stanovništva - rekao je Vesić.

U Beogradu je sa jučerašnjim danom vakcinisano 272.782, a revakcinisano 151.645 ljudi.

- To znači da je dosad 19,59 odsto punoletnih građana vakcinisano, a revakcinisano 10,89 odsto punoletnih. Ovo je sjajan rezultat i čestitam Beograđankama i Beograđanima koji nisu slušali prevarante o tome kako jedno civilizacijsko dostignuće kao što je vakcina ne treba da prime – kaže Vesić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prosećna starost vakcinisanih u Beogradu je 63,5 godina, i vakcinisano je 54 odsto žena i 46 odsto muškaraca. U Srbiji smo, kaže Vesić, na nekoliko dana od milionitog vakcinisanog, a u Beogradu od 20 odsto punoletnih građana.

- Ovo je sjajan rezultat koji pokazuje koliko je zemlja uspešna i da su predsednik Vučić i Vlada uspeli da obezbede dovoljno vakcina i ne samo to – građani mogu i da biraju vakcine – izjavio je Vesić.