AKTUELNO

Zamenik gradonačelnika srpske prestonice sa ponosom preneo utiske Austrijanaca.

Zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, je objavio drugi deo priloga austrijskog nacionalnog javnog servisa ORF o uspesima koje Grad Beograd i Republika Srbija ostvaruju u procesu vakcinacije građana.

U prilogu se kaže da je Institut ”Torlak” spreman da postane balkanski centar za proizvodnju vakcine protiv koronavirusa, u šta će država Srbija uložiti neophodna sredstva.

Plan je da ova ustanova proizvede 20 milion doza vakcina godišnje, što bi bilo dovoljno kako za potrebe Srbije, tako i za ceo region. Dok do toga ne dođe, Srbija vakcinaciju sprovodi masovno i na odličnom je putu da dođe do kolektivnog imuniteta. Austrijanci navode da u Srbiji nije bilo drugog ”zaključavanja” tokom krize izazvane koronom. Za leto, Srbija priprema neku vrstu Kovid pasoša, kako bi omogućila građanima, koji se budu vakcinisali, da putuju, navodi televizija ORF.

“Prilog austrijskog nacionalnog javnog servisa ORF o uspesima koje Grad Beograd i Republika Srbija ostvaruju u procesu vakcinacije građana. Ceo svet sa divljenjem posmatra kako srpske vlasti, pod rukovodstvom predsednika Vučića, sprovode vakcinaciju i vode zemlju napred da što pre izađe iz pandemije i započne normalno funkcionisanje života i ekonomije. Bravo za Srbiju! Bravo za Beograd! Napred do pobede!”, objavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda na svom Fejsbuk nalogu.

#Austrija

#Goran Vesić

#ORF